Dakonderhoud

D

Dakonderhoud is essentieel voor het behoud van een goed dak. Zeker bij platte daken zijn er nogal wat factoren van belang als we praten over een goed solide en gezond dak. Er kan in Nederland soms abrupt een hevige en meedogenloze regenbui vallen, of sneeuw. In korte tijd bouwt de draaglast zich snel op en moet uw dak flink aan het werk. 1 Liter water weegt al gauw 1 kilogram (bij 4°C). Als u nagaat dat uw dak al snel vele duizenden liters water te verduren kan krijgen over zijn totale oppervlakte (afhankelijk van de afmetingen van het dak natuurlijk) tijdens een flinke regenbui, dan wilt u graag dat al uw HWA's (Hemel-Water-Afvoeren) actief zijn en de afwatering (bovendakse distributie van water) optimaal is. Is dit namelijk niet het geval dan kan de constructie van het hele pand gevaar lopen.

Zoals de foto hierboven laat zien staat het volledige dak vol water. Dit is een groot risico omdat het dak te kampen heeft met een enorm gewicht. Door simpelweg 1 á 2 maal per jaar dakonderhoud te plegen kunt u dit risico voorkomen.

 

De foto hiernaast laat het dak van een bedrijfspand zien. Als u goed kijkt ziet u dat het dak matig vervuild is door blad van bomen in de omgeving. De bladeren zijn rondom een HWA-systeem gespoeld en blokkeren zo de doorgang van de HWA. Deze HWA werkt dus nog maar op een schijntje van zijn vermogen. Hier dient snel dakonderhoud te worden gepleegd.

Bij zware aantasting door algen op uw dakvlak wordt uw dak donkerder. En hoe donkerder uw dak wordt, des te meer warmte het aantrekt. Dit kan nadelig werken op de functie van uw pand. Denk bijvoorbeeld aan hogere energiekosten bij koelmagazijnen of airco-systemen in kantoorgebouwen. Door intensief dakonderhoud te plegen kunnen de algen vrijwel geheel van uw daken worden verwijderd. Met intensief dakonderhoud bedoelen we dakonderhoud plegen met behulp van een hogedrukreiniger met schrob-borstel.

Onderstaande foto laat u duidelijk zien wat we met uw dak doen als we bij u dakonderhoud komen plegen. Als u dat vergelijkt met bovenstaande foto's dan ziet u zelf wat voor verschil het maakt.

 

Bent u benieuwd hoe u contact met ons kunt opnemen? Klik dan hier